Amerika'da COVİD-19 TESTİ ÜCRETİ NE KADAR?

Amerika'da göçmen statüsü gözetmeksizin herhangi biri, yerel sağlık merkezinde ücretsiz Covid-19 teşhis testini yaptırabilir.

 


Çoğu sigorta şirketi, Covid-19 antikor testlerinin maliyetinden feragat etti, bu da çoğu insanın ödeme yapması gerekmeyeceği anlamına geliyor.

 

SARS-CoV-2 yada yeni coronavirüsü, yeni bir virüs çeşididir. Bazı insanlarda, bir solunum bozukluğu olan COVİD-19'un ortaya çıkmasına neden olabilir.

 

COVİD-19'lu bir çok insan, hafif belirtiler geçirecektir ve çok azı hiç bir belirti göstermeyecektir. Bazı vakalarda, bu hastalık ölümcül olabiliyor. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi(CDC)'ye göre, tipik belirtiler şunlardır;

 

  • Öksürük
  • Nefes darlığı 
  • Tükenmişlik veya Aşırı Yorgunluk
  • Baş ağrısı

Bu yazı, farklı testlerin maliyetlerini, ne kadar sürede sonuç vereceği ve testleri nerede bulacaklarını araştıracaktır. 

 

MALİYETİ NEDİR?

 

Amerika İnsan Sağlığı ve Servisi(HHS)'ye göre, COVİD-19 için iki tip test çeşidi vardır.

 

Viral Test

 

Bir viral test, birinin son zamanlarda SARS-CoV-2 virüsünden etkilenip etkilenmediğini doktorlara söylenebilir. Uzmanlar da viral teşhis testini söylenebilir.

 

CDC'ye göre, aşağıdaki kategorilere giren herkes, ücretsiz olarak bir viral test yaptırmalıdır.

 

  • COVİD-19 belirtilere sahip kişiler
  • En az 15 dakika içersinde COVİD-19 testi pozitif sonuçlanan birinin yanında 6 adım yanında bulunan kişiler.
  • Doktor veya bir sağlık çalışanı tarafından bir test tavsiye edilen kişiler

Viral COVİD-19 testi, göçmen statüsüne bakılmaksızın ücretsizdir.

COVİD-19 virüsünden şüphesiyle hastanede olan insanlar, güncel enfeksiyon için bir test alacaktır.

 

Antikor Testi

 

Bir antikor testi, birinin geçmişte SARS-CoV-2 virüsu geçirip geçirmediğini doktorlara söyler.

 

Bağşıklılık sistemi ilk zamanda, yeni bir virüsle karşılaştığında, bağşıklılık sistemi, enfeksiyonla mücade edecek olan proteini üretmeye başlar. Uzmanlar, böyle antikorların hastalığa özel olduğunu söyler. Bu durum, eğer kişi aynı virüsle tekrar enfekte olduysa, bağşıklılık sistemleri, onunla nasıl savaşacağını bileceği anlamına gelir.

 

Doktorlar henüz COVİD-19'un ne kadar süreye bağşıklılık kazanacağını bilmiyor. Eğer birinin SARS-CoV-2 antikor testi pozitif çıkmışsa, bu virüsle tekrar temas edeceği anlamına gelmiyor.

 

Amerikada, çoğu sigorta şirketi, bir antikor testi ücretinden feragat etti. Ayrıca testler, kayıt edilmemiş insanlar için ücretsizdir.

 

TESTLERİ NEREDE BULABİLİRİM?

 

Yerel sağlık merkezleri, toplum için test merkezleri ve seçilmiş eczaneler de test sağlayabilmektedir.

 

 Viral SARS-CoV-2 test sunan eczaneler içeriği şunlardır;

 

  • CVS Health
  • Kroger
  • Rite Aid
  • Walgreens
  • Walmart

Her bir bölgenin, kendine özel test planı vardır. HHS, web sitelerinde insanlar, yakınlarında bulunan test merkezleri ve sağlık merkezi bulabilecekleri bir bölüm ayırmıştır.

 

Testler Ne Kadar Sürede Sonuçlanır

 

Bir SARS-CoV-2 testinin yeri ve tipi, onun sonuçlarını almak için gereken zamanı belirler. Bu bölgeden bölgeye, tedarikçiden tedarikçiye göre değişiklik göstereceği anlamına gelir. 

 

Test sonuçlarını bekleyen insanlar, emin olmak için kendilerini izole etmelilerdir. Eğer bunu yaparlarsa, virüs yayılmaz.

 

Eğer birinin sonuçlanması gereken testi hastanedeyse, aynı günde test sonucunu alabilirler.

 

 

Özet

SARS-CoV-2, 2020'nin başlangıcından beri dünyaya yayılan yeni bir virüstür. Çoğu insan, çok hafif belirtiler gösterecek ya da hiç belirti göstermeyecektir.

 

Diğerler, özellikle yaşlı veya zaten var olan hastalıklara sahip insanlar, COVİD-19'u ilerletebilir ve ölümcül solunum haline gelmesi olasıdır.

 

COVİD-19 belirtilerine sahip herkes, enfekte olup olmadığını görmek için bir viral test yaptırmalıdır. Bu testler göçmen statüsünde olması farketmeksizin Amerika'da herkes için ücretsizdir. Çoğu sigorta şirketi antikor testinin ücretinden feragat etmiştir ve bu insanların ücretsiz olarak onlardan yararlanabileceği anlamına gelir.

 

Kaynak: https://www.medicalnewstoday.com/articles/coronavirus-covid-19-test-cost#summary

Yorumlar